ODLA I PALLKRAGE

ABT:s pallkragar lämpar sig utmärkt även för odling. Den höga kvaliteten på pallkragarna ger långt liv åt odlingsbädden.

Odlingskragar

Att odla i pallkrage har blivit mycket populärt både bland hobbyodlare och riktiga odlingsproffs. Det finns en rad fördelar med att odla i pallkrage. Jorden värms upp snabbare och man kan komma igång med odlingen tidigare på våren. Det går att bygga vilka höjder man vill med pallkragarna och genom att kombinera olika storlekar kan man skapa olika nivåer i odlingsbäddarna.

Det blir lättare att komma åt att rensa ogräs när odlingen kommer upp i höjd. Odlingskragar är också perfekt att använda för att skapa olika avdelningar i sin odling.

Inte minst inom stadsodling har pallkragarna klommit till stor användning. Med pallkragar till hjälp är det lätt att starta en odling på balkongen, på asfalterade ytor, på hustak. Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur man kan använda pallkragar i odlingssammanhang.

ABT har utvecklat ett sortiment som riktar sig mot pallkragar för odling. Kombinera odlingskragar med ett glasat lock och du har skapat en drivbänk på ett smidigt sätt!

Pallkrage med avdelare från ABT i Broaryd